Romige garnalen pasta
Wanneer je van een romige pasta houdt is de romige garnalen pasta zeker een aanrader. Deze pasta is zelfs voor de niet kokers onder ons gemakkelijk te maken en binnen 30 minuutjes klaar. Zo is de pasta al binnen een paar stappen klaar en kun je er dus bij grote trek snel van genieten.
Ingrediënten voor de romige pasta
Voor de romige garnalen pasta heb je 8 ingrediënten nodig. De ingrediënten zijn in de meeste supermarkten wel verkrijgbaar. Mocht dit niet zo zijn kun je ook gemakkelijk voor een product kiezen wat er op lijkt. De hoeveelheden zijn gerekend voor 4 personen.
- 500 gram verse pappardelle
- 250 gram diepvries garnalen
- 3 sjalotten
- 400 gram kleine tomaatjes
- 6 eetlepels olijfolie
- 100 gram MonChou
- 15 gram peterselie
- 2 tenen knoflook
- Snufje zout
- Snufje peper
Bereiding
Wanneer je de ingrediënten hebt gekocht is het tijd om aan de slag te gaan. Door de volgende stappen te volgen kan er vrijwel niks mis gaan met de bereiding van de romige garnalen pasta.
- Stap 1: Laat de garnalen ontdooien. Dit kun je het beste doen door de garnalen in de ochtend al in een vergiet neer te leggen buiten de vriezer. Wanneer de garnalen ontdooit zijn kun je de staartjes eraf halen. Doe hier vervolgens 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook en een beetje zout en peper bij.
- Stap 2: Breng de pappardelle aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijdt ondertussen de sjalotten in snippers en maak in de tomaatjes een klein kruisje met een mes.
- Stap 3: verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en die de sjalotten en knoflook erbij. Wanneer de sjalotten glazig zijn kun je de garnalen toevoegen. Bak dit ongeveer 4 minuten mee en doe er vervolgens de MonChou bij. Blijf dit vervolgens roeren.
- Stap 4: Snijdt de peterselie fijn en doe dit bij de garnalen en roomkaas.
- Stap 5: Doe de tomaatjes erbij en bak dit ongeveer 1 a 2 minuten mee.
- Stap 6: Doe de parpardelle bij de garnalen en roomkaas en je pasta is klaar!
Serveertip: garneer de pasta met de overgebleven peterselie!